Linkek a témában:
Ludaskása recept
Rizses libaaprólék Hozzávalók:
1,5 kg libaaprólék (szárny, nyak, máj, zúza)
25 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
15 dkg zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomó zellerzöld
2 csomó petrezselyemzöld (1 cs. a leveshez, 1 cs. a rizshez)
10 dkg zöldborsó (mirelit borsó is megfelelő)
10 dkg gomba (elhagyható)
35 dkg rizs
3 dkg libazsír
só, szemes- és őröltbors
Sült libamáj almával, fűszeres káposztával és tokaji mártással
Karácsonyi menü: Sült libamáj almával, fűszeres káposztával és tokaji mártással. Ünnepi ételek
Sült libavér
Hagymás zsírban 5 percig sütjük. Megsózzuk, ízlés szerint borssal, paprikával, kis majorannával fűszerezzük. Körítésnek burgonyapürét, savanyúságot adunk mellé.
Töltött libanyak
Hozzávalók:
1 liba nyakbőre
50-60g libahús
50-60g pulykahús
2 nagyobb főtt krumpli
1 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint só, törött bors
3 evőkanál libazsír